Lalalaaa! :)
Toppengod!
Ingredienser
5 dl vispgrädde1,5 dl mjölk
8 st äggulor
1 msk vaniljsocker
1 dl strösocker
200 g mjölkchoklad
ca 1 dl råsocker till knäckigt täcke
1 liten toblerone
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Koka upp grädde och mjölk. Ta av från plattan.
3. Hacka chokladen grovt och häll i den i gräddmjölken, rör tills allt har smält.
4. Vispa ihop vaniljsocker, strösocker och äggula.
5. Häll chokladgrädden över socker/äggula.
6. Blanda. Häll i portionsformer (räcker till 8-10 beroende på storlek). Lägg formarna i en långpanna. Sätt i ugnen och fyll sedan långpannan med kokande vatten så att det täcker cirka halvvägs upp på formarna.
7. Baka cirka 45-60 minuter tills smeten har \"stannat\". Den ska vara mycket krämig men inte rinnig. Den stelnar ytterligare när den kyls. Ta ut formarna, låt svalna och ställ i kylen tills de ska serveras.
8. Ta fram formarna. Strö ett tunt lager råsocker över varje brûlée och använd en brännare för att få till ett knäckigt täcke.
Eller sätt ugnen på högsta temperatur med grillelement. Ställ formena under högst upp nära grillelementet och låt sockret smälta. Båda metoderna går riktigt fort så var försiktigt. Det är bättre med lite halvsmält socker än bränt! Öva några gånger och du blir bättre.
9.Hacka tobleronen och strö över brûleérna.
Lycka till och hoppas det smakar!! :)